به گزارش پایگاه خبری قم گشت، مهندس مهدی نظرزاده در نشست خبری که به مناسبت11 دی سالروز تصویب قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب برگزار شد، از برنامهریزی ویژه برای توسعه شبکه فاضلاب در مناطق جدید شهری از جمله پردیسان خبر داد و تأکید کرد: چالشهای مسکن مهر نباید در طرحهای جدید تکرار شود.
وی با بیان اینکه در پردیسان، برای جلوگیری از مشکلاتی که در گذشته شاهد بودیم، شبکه فاضلاب را همزمان با اجرای شبکه آب آغاز کردهایم، اظهار داشت: در حال حاضر پیمانکاران مشغول به کار هستند و برنامهریزی شده است که همزمان با اسکان مردم، شبکه فاضلاب نیز تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: در بخشهای مختلف پردیسان، از جمله سایت 17 هکتاری و 22 هکتاری شبکه آب و فاضلاب اجرا شده و پروژه های احداث شبکه آب و فاضلاب سایت های 27 هکتاری و 560 هکتاری شهید رئیسی، در حال اجرا هستند و هدف این است که پیش از استقرار کامل جمعیت، تمامی زیرساختهای آب و فاضلاب آماده بهرهبرداری باشند.
نظرزاده با اشاره به مشکلات موجود در خیابان آذر و بافت قدیمی شهر قم گفت: تا زمانی که تغییرات اساسی در بافت شهری انجام نشود، اجرای شبکه فاضلاب در این منطقه به تعویق خواهد افتاد.
وی درباره دیگر اقدامات در این بخش افزود: خطوط انتقال اصلی فاضلاب که به شرق قم و پردیسان متصل میشوند، بهتدریج در حال تکمیل هستند و با اتمام این خطوط، اجرای شبکههای فرعی در خیابان آذر و مناطق پیرامونی تسهیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به محدودیتهای اعتباری اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر، به دلیل کاهش اعتبارات عمرانی، پیشرفت برخی پروژهها کند شده است، هرچند اخیراً صحبتهایی درباره کمکهای مالی بانک جهانی به میان آمده، اما تحقق این موارد به تعاملات بینالمللی بستگی دارد، در عین حال، با نمایندگان و مسئولان مربوطه در حال پیگیری برای تأمین منابع موردنیاز هستیم.
وی همچنین به اهمیت همکاری بین بخشی اشاره و خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از آلودگی محیط زیست، تفاهمنامههایی با شهرداری، مرکز بهداشت و سایر دستگاههای مرتبط داریم که این همکاریها کمک میکنند تا علاوه بر حل مشکلات فاضلاب، کنترل بیشتری بر مدیریت آبهای سطحی و روانآبها داشته باشیم.
نظرزاده با بیان اینکه با اجرای پروژههای در حال پیشرفت و تأمین اعتبارات لازم، مشکلات زیرساختی فاضلاب در قم بهتدریج برطرف شود، تأکید کرد: اولویت ما ایجاد زیرساختهای پایدار به ویژه در مناطق با تراکم ساختمانی بالا است تا دیگر شاهد مشکلات و بحرانهایی مانند گذشته نباشیم و این امر تنها با همکاری دستگاههای مرتبط و حمایتهای مالی ممکن خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای سبز شهر قم نیاز آبی سالانهای معادل 29 میلیون مترمکعب دارد که طبق ادعای شهرداری، تنها 21 میلیون مترمکعب آن تأمین میشود، یادآور شد: از این میزان، حدود 5 تا 5.5 میلیون مترمکعب از شبکه آب شهری برداشت میشود که نیازمند جداسازی فوری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: مصرف آب فضای سبز، اگرچه تنها 4 تا 5 درصد از کل مصرف شبکه شهری را تشکیل میدهد، اما به دلیل اهمیت حفظ منابع آب شرب، این میزان نیز باید به صفر برسد.
وی تأکید کرد: برای تحقق این هدف، برنامهریزیهایی با همکاری شرکت آب منطقهای انجام شده تا چاههای با کیفیت پایینتر برای آبیاری فضای سبز اختصاص یابد.
نظرزاده از پیشرفت در استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز خبر داد و گفت: شهرداری قم ظرفیت استفاده از پساب را از 35 لیتر بر ثانیه به 100 لیتر بر ثانیه افزایش داده است که این ظرفیت برای آبیاری رینگ کمربندی و پارکهای جنگلی شهر استفاده میشود و برنامههایی برای افزایش تدریجی آن وجود دارد.
وی تأکید کرد: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، شهرداری موظف است هرچه سریعتر تمام لکههای بزرگ فضای سبز را از شبکه آب شهری جدا کند و استفاده از پساب را برای این منظور افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به اهمیت صرفهجویی در مصرف آب فضای سبز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راههای کاهش مصرف، استفاده از روشهای مدرن آبیاری مانند سیستمهای قطرهای و بارانی است همچنین، مدیریت زمانبندی و حجم آبیاری میتواند نقش مهمی در کاهش هدررفت آب داشته باشد.
طراح گرافیک از این متن به عنوان عنصری از ترکیب بندی برای پر کردن صفحه و ارایه اولیه شکل ظاهری و کلی طرح سفارش گرفته شده استفاده مینماید تا از نظر گرافیکی نشانگر چگونگی نوع و اندازه فونت و ظاهر متن باشد.
زمان پاسخگویی تلفنی در روزهای پنج شنبه از ساعت 8 الی 14 است
دفتر مرکزی: تهران - خیابان هفتم- خیابان دوم - کوچه 3 - پلاک 4
تلفن های تماس:021-77777777
info @site.com