به گزارش پایگاه خبری قم گشت، نشست مشترک میان سرپرست و معاونان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و مسئولان دانشگاه ادیان و مذاهب، با هدف تعامل و همکاری دوجانبه، برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای معرفی بهتر ظرفیتهای گردشگری استان قم و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و بینالمللی دانشگاه ادیان و مذاهب اختصاص داشت.
حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی باباگلزاده، سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در این جلسه با اشاره به ویژگیهای برجسته این استان، گفت: قم به واسطه وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرکه امامزادگان(ع)، حوزه علمیه و مراجع عظام تقلید، پایگاه جهان تشیع و خاستگاه انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود.
وی با بیان اینکه قم دارای بقاع متبرکه و امامزادگان واجبالتعظیم متعددی است که برخی از آنها از نظر تاریخی نیز حائز اهمیت بوده و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند، اظهار داشت: جشن نیمهشعبان که با محوریت مسجد مقدس جمکران برگزار میشود، یکی از بزرگترین ظرفیتهای گردشگری این استان است. در این رویداد، میلیونها زائر از اقصی نقاط ایران و جهان به شهر مقدس قم سفر میکنند.
حجتالاسلام باباگلزاده همچنین بر اهمیت گردشگری علمی در قم تأکید کرد و گفت: با توجه به حضور حوزههای علمیه، دانشگاههای مختلف و تعدد کتابخانهها، این استان پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری علمی دارد. مراکز حوزوی و علمی مانند جامعه المصطفی العالمیه و دانشگاه ادیان و مذاهب میتوانند نقش مهمی در رشد گردشگری، بهویژه در بخش بینالملل، ایفا کنند.
وی در ادامه افزود: برای معرفی آثار باستانی و تاریخی همچون تپه قلیدرویش با هفت هزار سال قدمت و میراث طبیعی نظیر تالاب مُرّه، گنبد نمکی و دریاچه حوضسلطان، لازم است از ظرفیتهای صدا و سیما، رسانهها و فضای مجازی بهره بگیریم. میراثفرهنگی نمیتواند به صورت جزیرهای عمل کند و نیازمند مشارکت نهادها و سازمانهایی نظیر شهرداری در احیای آثار تاریخی و باستانی است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی قم، به آموزش راهنمایان گردشگری اشاره کرد و گفت: حدود ۲۰۰ راهنمای گردشگری دارای کارت رسمی در قم فعالیت دارند که به ۱۰ زبان دنیا مسلط هستند و این خود یکی از مزیتهای گردشگری استان است.
پایگاه خبری قم گشت با شعار نگاهی نو به افق قم در راستای تحقق رسالت رسانه ای خود در نظر دارد اخبار استان قم و اطلاعاتی پیرامون شناخت بهتر قم با رویکرد فرهنگی و گردشگری به مخاطبان خود اراِئه دهد.
نشانی : قم، خیابان سمیه، کوچه ۴ دفتر رسمی پایگاه خبری قم گشت
تلفن تماس : ۰۹۱۲۲۵۳۰۳۴۴